Belçika Aile Birleşimi Güncel Bilgiler
BELÇİKA AİLE BİRLEŞİMİ VİZESİ
Belçika aile birleşimi vizesi yabancı uyrukluların Belçika Krallığı’nda 90 günden çok kalabilmelerini gerçekleştiren uzun devre (D tipi) vizeyi içerir.
Aile Birleşimi Vizesi Belçika vatandaşı olan bireylerin aile ferdi olup, Belçika’da uzun devre oturmaları amacıyla sarf edilen bir vize türüdür.
KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?
Belçika aile birleşimi vizesi kişilere 6 aylık ya da bir senelik olarak verilir. Şahıslar bu vakti Belçika’da kalacaklar ise uzatmalıdır.
NEREYE BAŞVURULUR?
Büyükelçilik ve konsolosluk birimleri aile birleşimi vizesi amacıyla müracaat noktalarıdır. Bu birimlerin dışında aile birleşimi vizesi verecek bir birim ya da yetki sahibi kişi yoktur.
GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?
- Belçika Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar
- Vize Başvuru Formu
- Pasaport
- 2 Adet Vesikalık Fotoğraf
- Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
- İkametgâh belgesi
- Belçika’da Yaşayanlara Ait Evraklar
- Belçika’da Yaşayan Eşin İkametgâh Belgesi
- Belçika’da Yaşayanlara Ait Kimlik Bilgileri
- Maaş bordrosu
- Sağlık Sigortası
- Eşlerin evveldeki evliliklerine dair belgeler
- Eşlerin çocukları ile ilgili belgeler
- Yabancı Dil Bilgisini Kanıtlayan Belge
NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?
Şahıslar lüzumlu evrakları hazırladığı takdirde seyahatlerine 1 ay kala ya da 2 hafta kala müracaatlarını yapabilirler.
Ret yanıtı alınması halinde seyahatin sekteye uğraması yönünden 1 ay kala işlemlerin başlatılması önerilmektedir.
RANDEVU NASIL ALINIR?
Randevu alabilmek amacıyla kişiler vize merkezlerinden faydalanabilirler.
BELÇİKA OTURUM VE ÇALIŞMA İZNİ
Belçika’da uzun vakitli seans ve çalışma izni isteyen kişilerin alması gereken bir vizedir.
KAÇ GÜNLÜK ALINABİLİR?
Bu vize türü 6 aylık ve bir senelik alınabilir. Fakat istendiği takdirde uzatma hakkı bulunmaktadır.
NEREYE BAŞVURULUR?
Türkiye’de yer alan konsolosluklar bu işlemlerin alındığı birimlerdir.
GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?
Diğer vize türlerinde bulunduğu gibi standart evraklar hazırlanmalı ve istene ek evraklar konsolosluk yetkilerine sunulmalıdır.
NE ZAMAN BAŞVURMAK GEREKİR?
Seyahatten bir ay evvelce müracaat gerçekleştirmek iyi bir tercih olacaktır. Tüm işlemlerin rahatça tamamlanması amacıyla bu vakit yeterlidir.
Resmi tatiller vizenin sonuçlanma vakitının uzamasına sebep olabilir. Bu da seyahatin gecikmesine sebep verebilir.
RANDEVU NASIL ALINIR?
Belçika Konsolosluğu doğrultusundan yetki verdiği vize merkezleri ile randevu alabilmek mümkündür.

Belçika Aile Birleşimi vizesi Belçika vatandaşları ile evlenen ya da aile yakınları Belçika’da oturma iznine sahip kişilerin başvuru yapabileceği bir vize türüdür.
Belçika Aile Birleşimi
Belçika aile birleşimi son yıllarda Avrupa sınırları içerisinde yaşanan ırkçılık ve yabancı düşmanlığı gibi durumlardan dolayı, Avrupa sınırları içerisinde özellikle Belçika aile birleşimi vizesi alma yolunda kasten Türk vatandaşlığına ait olan kişilerin önüne çok daha fazla engeller çıkarılmaya başlanmıştır.
Bu nedenler doğrultusunda T.C. vatandaşın ait olan kişilerin, yeni yasal düzenleme prosedürlerine uygun bir şekilde işlemlerini gerçekleştirerek Belçika aile birleşimi vizesi alması gerekmektedir. Aile birleşimi vizesi ise, başvuruda bulunacak kişilerin eşlerinin yasal yollar ile başka bir ülkeden ikamet ettiği için talep edilen bir vize kategorisidir.
Bu vize ise başvuru yapan kişinin eşinin yanında ikamet etmesi akabinde ya da çocukların ailesinin yanında ikamet etmesi için istenilen durumlarda talep edilen bir vize türüdür. Pek çok dünya ülkesi bu kategorideki vizeleri uzun süreli verir iken, Belçika ülkesi vize başvurularında çok daha hassas davranarak uzun bir süre ortaya çıkarmaktadır.
Belçika ülkesi adına talep edilen bu vizelerde başvuru yapacak olan kişi ilk adım olarak ülkede uyum kurslarına katılmak durumundadır. Ardından da mutlak bir şekilde istenilen şartları yerine getirmesi gerekmektedir.
Ankara Belçika Konsolosluğu Aile Birleşimi
Ankara Belçika Konsolosluğu aile birleşimi, Belçika sınırları içerisinde yasal ikamet sahibi olan aile ve arkadaş ziyaretinde bulunacak olan başvuru sahiplerinin başvuruda bulunması gereken kısa süreli bir Schengen vize türüdür.
Belçika ülkesi için aile ziyaretlerinde bulunmak isteyen başvuru sahipleri için, Belçika sınırları içerisinde yaşayan aile bireylerinden/akrabalarından/arkadaşlarından temin edecek olduğu davet mektubunu, muhakkak başvuru dosyasının içerisine eklemesi gerekmektedir.
Ancak Belçika ülkesinden temin edilecek olan davet mektubu, pasaport sahibi olan kişinin bilgilerinin beyanını destekleyici bir nitelikte olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra bu durum, başvuru yapacak olan kişinin kesinlikle vize onayını alması anlamına gelmemektedir. Bu nedenle Belçika Schengen vizelerinde talep edilen başvuru evraklarının eksiksiz ve hatasız bir şekilde sunulması dahi, kişinin vizesinin reddedilme ihtimali de mevcuttur.
Ancak, yetkili makamlara sunulacak olan evrakların içeriğinin eksiksiz ve hatasız olması, başvuru yapan kişinin vize onayını alması açısında etkili olacaktır. Bu durumun akabinde de başvuru yapan kişinin ret alma ihtimali en aza indirgenecektir.
Belçika Aile Birleşim Vizesi 2023
Belçika aile birleşim vizesi 2023 yılı itibari ile 1.170TRY olarak harç bedeli talep etmektedir. Belçika ülkesinin resmi adı Belçika Krallığı’dır ve Schengen kapsam alanı içerisinde yer almaktadır. Bu nedenle Belçika ülkesine eş durumu nedeni ile gitmeyen isteyenler ve Belçika’ya taşınmak isteyenle bu vize kategorisinde başvuru gerçekleştirmeleri gerekmektedir.
Birleşim vizesi, ailelere ve eş durumundan gitmek isteyen kişilere Belçika sınırları içerisinde birlikte yaşama hakkı vermektedir. Başvurulan bu vize kategorisi ise, başvuru yapan kişilere 90 günden daha fazla bir konaklama hakkı tanımaktadır. Ayrıca uzun süreli bir vize türü olarak geçmektedir. Uzun süreli bir vize türü olması ve bunun beraberinde de Belçika ülkesinin Schengen kapsamı içerisinde olmasından dolayı Ulusal Vize, yani diğer adı ile D tipi vize başvurusunda bulunulması gerekmektedir.
Kişilerin Ulusal Vize başvurularında, biyometrik bilgi beyanı kapsamınca parmak izini beyan etmeleri gerekmektedir. Ancak, D tipi vize kategorisi için daha önceden parmak izi beyanında bulunan kişiler, tekrar yapacak oldukları D tipi vize kategorisi için parmak izi vermeyebilir. Ayrıca uzun süreli bir vize kategorisine dahil olan aile birleşim vizesi, 6 ay ve 1 yıl gibi süreler doğrultusunda alınabilmektedir.
Belçika Aile Birleşimi Vize Başvuru Formu
Belçika aile birleşimi vize başvuru formu, başvuru sahiplerinin beyan edecek olduğu en önemli evraklar içerisinde yer almaktadır. Bu form içerisinde verilecek olan tüm bilgiler doğru nitelikte ve kesinlikle başvuru yapan kişinin kimlik bilgileri ile tutarlı olması gerekmektedir.
Belçika ülkesine neden D tipi vize kategorisinde başvuru yaptığını ve bunun beraberinde de kimin yanına gideceğine dair ayrıntılı bilgilere yer vermesi gerekmektedir. Tüm bu belirtilenlerin yanı sıra, başvuru formu içerisinde yanına gidecek olduğu kişinin bilgilerinin ve maddi gelir gibi bilgilerini de eklemesi gerekmektedir.
VFS Global Belçika Aile Birleşimi Vizesi
VFS Global Belçika aile birleşim vizesi, yabancı uyruklu olan vatandaşların Belçika ülkesinden 90 günden daha fazla konaklama yapmalarını sağlayan D tipi vize kategorisi uygulamaktadır. Bu vize türü Belçika ülkesinin vatandaşı olan kişilerin aile üyesi olup, Belçika sınırları topraklarında uzun dönem kalmak isteyen kişilere verilmektedir.
Belçika Uzun Süreli Vize
Belçika uzun süreli vize, Belçika ülkesine gitmek isteyen Türk vatandaşlarının 90 günden daha fazla konaklama yapmak amacı ile başvurması gereken bir D tipi vize kategorisidir. Bu uzun süreli vize başvuruları, konsolosluğun aracılık yapması adına yetkilendirmiş olduğu vize başvuru merkezlerine ya da vize başvuru firmalarına yapılmamaktadır.
Uzun süreli yapılacak olan Belçika vize başvuruları, başvuruyu yapacak olan kişi tarafından gerekli evraklar düzenlenerek direkt olarak konsolosluğa gidilere yapılması gerekmektedir. Başvuruda bulunacak olan kişiler daha önceden bir Schengen vizesine sahip olmuş ise, tekrardan D tipi vize başvurusu için (istisnai durumlar kapsamı dışarısında) parmak izi beyanında bulunmasına gerek yoktur.
Avrupa Birliğine bağlı Belçika, aile birleşimi işlemleri için dil yeterliliği ve kültürel yeterlilik istemektedir. Bu nedenle aile birleşimi işlemleri için mülakat uygulanmaktadır. Belçika vizesi aile birleşimi için tipi (180 günlük) vize başvurusunu, ulusal vize kapsamında, evlilik ehliyeti ve düzenlemelerine göre Belçika üzerinden yapabilirsiniz. Evlilik belgeleri ve aile nüfusuna ait belgeler düzenlenmelidir.
Belçika Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Ulusal vize başvurusu kapsamında D tipi bize işlemleri için öncellikle konsolosluktan randevu almanız gerekmektedir. D tipi vize formunu İngilizce, Almanca veya Flemenkçe dillerden birine göre doldurmalısınız. 1 yıl geçerliliği olacak şekilde pasaportunuzun en az 2 sayfasının boş olması ve 10 yıl içinde çıkarılış olması gerekmektedir. Belçika vizesi aile birleşimi için gerekli olan evraklar;
- 2 adet biyometrik fotoğraf ve tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi ile nüfus cüzdanı;
- Uluslararası geçerli evlilik belgesi;
- İkametgah adresi;
- Belçika’da yaşayan eşe dair mali durum, sağlık sigortası, iletişim ve kimlik bilgileri;
- Yabancı dil yeterlilik belgesi ve sahip olunan çocuklarla ilgili belgeler;
Belçika Aile Birleşimi Nereden Yapılır?
Belçika vizesi aile birleşimi için 1 ay önceden başvuru yapmalısınız. Vize başvurusu için Türkiye’de bulunan eş, dil yeterlilik sınavını geçmeli ve konsolosluk mülakatına gitmelidir. Evlilik işlemleri için de tarafların en az 1 yıl içinde tanışmış olmasını kanıtlayacak belgelere ihtiyaç duyulmaktadır.
Belçika Vatandaşı ile Evlenmek İçin Neler Yapılmalı?
Evlilik işlemleri uluslararası düzenlemelere göre gerçekleştirilir. Belçika vizesi aile birleşimi için tarafların mesajlaşma, tatil, Türkiye’ye veya Belçika’ya gidiş dönüş belgelerini de evlilik ve tanışıklık kanıtı için kullanabilmeleri mümkündür. A1 seviyesinde dil yeterliliğiniz olduğunu da kanıtlayarak evlilik sürecini başlatabilirsiniz.
Belçika’da Evlenmek
Belçika’da evlenmek için 1 yıla kadar D tipi uzun süreli vize alabilirsiniz. Vize işlemlerinizden sonra Belçika’da belediye üzerinden Türkiye’deki uluslararası geçerli evlilik belgesiyle evlenmeniz mümkündür. Eşinizin maddi geliri, ev yaşantısı ve koşulları sizinle bir hayat kurmaya yeterli olmalıdır. Buna ev oda sayısı, maddi gelirin aylık brüt üzerinden kişi başı bölünüşü de geçerlidir. Daha sonra evlilik işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
Belçika Erasmus Vizesi
Belçika Erasmus Vizesi, üniversite ve yükseköğretim kurumlarının birbiri ile iş birliği yapması amacı doğrultusunda teşvike yönelten Avrupa Birliği öğrenci programı olarak düzenlenmektedir. Öğrencilerin Erasmus ile Belçika sınırları içerisine gitmesi için okul içerisindeki not ortalaması oldukça önemli bir etkendir. Başvurular, öğrencilerin Erasmus kapsamı içerisinde bulunan yüksek öğrenim kurumuna yapılmaktadır. Bunun yanı sıra, Erasmus üniversite beyannamesine kesinlikle sahip olması gerekmektedir.
Erasmus programı ise, öğrencinin okumuş olduğu üniversitenin takvim programına göre düzenlenmektedir. Ayrıca üniversitenin de Erasmus kapsamına olması gerekmektedir. Her üniversitenin Erasmus başvurusu, seçim ve sınav gibi tarihlerine göre kendi takvim bilgilerine nazaran düzenlenmektedir. Ayrıca, öğrenci seçmesi yapılır ve bunun akabinde de başvuru kabul edilmektedir.
Belçika Aile Birleşimi Güncel Bilgiler S.S.S
Belçika Aile Birleşimi Vizesi Nedir?
Belçika aile birleşimi vizesi, yabancı bir ülkeye ait olan vatandaşların 90 günlük bir süre kapsamı içerisinde daha fazla konaklama hakkı vermektedir. Ayrıca bu vize kategorisi de D tipi vize türü olarak verilmektedir. Belçika vatandaşlığı olan bir kişi ile evlilik gerçekleştiren kişiler, Belçika vatandaşlığı bulunmayan bir kişi ile evlenip daha uzun süre Belçika ülkesinde ikamet etmek isteyen kişiler, 18 yaşın altında bulunan çocuklar ve 18 yaş altında bulunan eşlerin çocuklarını kapsamaktadır.
Belçika Aile Birleşim Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Belçika aile birleşim vizesi için yapılan başvuru işlemlerinin sonuçlanma süresi kesin değildir. Ancak, 15 ila 20 iş gününü kapsayacak bir süre içerisinde sonuç bulabilmektedir. Yetkili makamlar tarafından daha ayrıntılı inceleme gerektiren ve daha fazla evrak talebi içeren bu vize kategorisinin yapılan vize başvuruları, normal Schengen vizesi başvurularına nazaran daha uzun bir süre içerisinde sonuç bulmaktadır. Ancak karar yetkisi ve aşaması tamamen Belçika Konsolosluğu’na ait olmak ile beraber özel günler, her iki ülkenin de resmî tatilleri ve daha ayrıntılı bir inceleme nedeni ile bu sürecin uzama ihtimali oldukça yüksektir.
Belçika Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?
Belçika vizesi aile birleşimi, 90 günden fazla 6 ay ile 1 yıla kadar alınabilen vize tipidir. Aile bireylerinin Türkiye’de olması ve çalışan kişinin Belçika’da olması durumu, aile birleşimi için Belçika vatandaşı biriyle de evlenmek de aynı prosedürü kapsamaktadır. Belçika konsolosluğundan randevu alınarak, vize başvuru işleminizi yapmanız gerekir. Vize işlemlerinde, eksiksiz belgenizin olmaması, evlilik, aile birleşimi ve çocuk vekaleti için gerekli belgeler farklılık gösterir. Vize işlemlerinizin aksilik olmadan tamamlanması için mutlaka evraklarınızın eksiksiz olmasına dikkat etmeniz, vize harç bedelini karşılamanız ve vize süresine dair ‘’kalınacak ikamatgah adresinden’’ onaylı belge talep etmeniz gerekir.
Belçika Ankara Büyükelçiliği İnternet sitesini ziyaret edebilirsiniz.